BOURGOIN COGNAC Microbarrique Millésime 1994

Frankrike, Cognac - Premiers Bois

Årgang: 1994

Klassifikasjon: AOC Cognac
Type: Brennevin, DruebrennevinCognac Brut
Produsent: BOURGOIGN COGNAC, bourgoincognac.com

Om produsenten:

BOURGOIN COGNAC er et ekte håndverks-cognachus. Med Frédéric Bourgoin i spissen, «Winemaker Terrorist» som han også kalles for lokalt og med hjelp av søsteren Maëlys, skaper denne duoen som den eneste produsenten i Cognac, 100% naturlige og ublandet årgangskonjakker.

Eiendommen ligger i landsbyen Tarsac i Saint Saturnin, Charlente kommune. BOURGOIN eier 90 ha av vinmarker i de prominente Cruene; Premiers Bois, Petite Champagne og Fins Bois.  Druene dyrkes på den miljøvennlige måten, iht. de biodynamiske prinsipper. Med deres naturlige tilnærming til druedyrking, skaper BOURGOIN familien en rekke med meget spennende og atypiske enkelårgangskonjakker som uttrykker terroir, er ublandet, er ufiltrerte, uten tilsatte fargestoffer, boisé, sukker eller er manipulert på noen måte.  Til alkoholreduksjonen brukes kun regnvann for å optimalisere den aromatiske profilen og tapping gjøres 100% for hånd, liksom etikettering og pakking.

BOURGOIGN COGNAC tilbyr et lite, men kvalitetssortiment av unike «must-taste» konjakkdelikatesser.

Om produktet:

Dette er en atypisk X.O. konjakk som kommer fra årgangen 1994. Etter 22 år med lagring, blir en del slutlagret på 10 liter store microfat av type «bousinage crocodile».

 

Detaljert informasjon

Karakteristikk

Farge Dyp gyllengul.
Duft Tørket gul frukt, balsamiske toner, fersk vanilje, saltet smør og hint av markjordbær.
Smak

Kjølig annslag, meget rund og myk tekstur med velintegrerte fattanniner, utvilket, lang og nyansert ettersmak.

Analyse

Emballasje Glassflaske
Antall per kasse 6
Størrelse 350 ml
Årgang 1994
Alkohol 43 %
Holdbarhet Drikkes innen 6 måneder etter at flasken åpnes.

Passer til

  • Digestiff
  • Cocktail
Serveres i romstemperert  som avec eller brukes i rekke klassiske cocktails.

Vis mer informasjon

Råstoff

Druer / Råstoff 100% Ugni Blanc
Restsukker 0.0 g/l
Korktype Flaskestopper av naturkork.
Vinifikasjon / Produkjsonmetode
Prod. metode
innhøsting av Ugni Blanc druene skjedde for hånd. Basevinen er spontangjæret. Vinen destilleres siden sammen med bunnfallet på 2O HL Alambic-Still fra 1973. Ustabillisert, ufilltrert og uten sulfitter.
Lagring Aldring på 350L fat av type quercus robur fra Limousin. En del av eau de vie slutlagres på 10 liter store microfat av type «bousinage crocodile».
Vectura nr 145871
Vinmonopol nr 7911402
Utvalg Bestillingsutvalg

Nyhetsbrev

Ønsker du vårt nyhetsbrev? Meld deg på her.

Norge

Sverige

Danmark

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) til å forbedre brukeropplevelsen å samle inn anonyme besøksstatistikk. Ved å bruke vår nettside, samtykker du til bruk av informasjonskapsler. Jeg aksepterer