CCC Barbera Appassimento

Italia, Piemonte

Årgang: 2015

Klassifikasjon: DOC Barbera Passito
Type: Rødvin,
Produsent: Cascina Castlet Costigliole

Om produsenten:

Mariuccia (Maria) Borio driver rmaet Cascina Castlet. Cascina Castlet produserer viner laget på Barbera, Moscato, Chardonnay og Uvalino – det sist nevnte har hun monopol på i verden. Hun står for Nordmannens favorittbarbera på Vinmonopolet, nemlig Vespa Barbara d’Asti, men også kultvinen Passum Barbera d’Asti. Passum har vært produsert siden 1975 og er laget av 100 prosent barbera der druene er tørket i kurver før gjæring og kan på mange måter sammenlignes med en amarone.

Om produktet:

Nyeste tilskudd i familien til Cascina Castlet.

Detaljert informasjon

Karakteristikk

Farge Dyp blårød.
Duft Aroma preget av mørke bær og tørket frukt, streif av urter, mandel og litt røyk.
Smak

Bløt og ørlite sødmefull, preg av røde bær og urter.

Analyse

Emballasje Glassflaske
Antall per kasse 12
Størrelse 750 ml
Årgang 2015
Alkohol 14,0 %
Serveringstemperatur 19 °C
Holdbarhet Konsumklar , men kan oppbevares i 5 år til.

Passer til

  • Fisk
  • Lammekjøtt
  • Oksekjøtt
  • Svinekjøtt
  • Vilt

Vis mer informasjon

Råstoff

Druer / Råstoff 100% Barbera
Restsukker 5.7 g/l
Syre 6.8 g/l
Innhøsting

Innhøsting for hånd.

Korktype Naturkork
Vinifikasjon / Produkjsonmetode
Prod. metode
Barbera Passito er en vin som ligner på Passum men istedenfor å tørke alle druer etter innhøsting, 80 % henger de litt lengre på vinrankene for å oppnå optimal modenhet. Resterende 20% er tørkede druer – såkalt appassimento (passito) metoden. Dette resulterer i en mer konsentrert vin, som er knusktørr med en frisk og levende barbera syre.
Lagring Tankmodnet i 6 måneder før tapping.
Vectura nr 143137
Vinmonopol nr 6842401
Utvalg Basis Kategori 6

Nyhetsbrev

Ønsker du vårt nyhetsbrev? Meld deg på her.

Norge

Sverige

Danmark

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) til å forbedre brukeropplevelsen å samle inn anonyme besøksstatistikk. Ved å bruke vår nettside, samtykker du til bruk av informasjonskapsler. Jeg aksepterer