Champagne Bourmault "Clos Bourmault" Grand Cru Avize Extra Brut

Frankrike, Champagne

Årgang: 2004

Klassifikasjon: AOC Champagne Grand Cru
Type: Musserende Vin, Champagne
Produsent: Champagne Christian Bourmault, www.champagne-christian-bourmault.com

Om produsenten:

I Avize, "Coer de Champagne", hjertet av Champagne, ligger slottet til Bourmault omringet av mur rundt eiendommen. På innsiden dyrkes vinstokker, hvorav druer brukes til å lage Clos Bourmault Grand Cru Champagne. Vinmarken pleies kun for hånd og ved hjelp av hestredskaper. Christian Bourmault startet i 1998 og er den 5. generasjons vinmaker i familien, siden oppstarten av firmaet i 1870. Familien Bourmault eier 6 hektar land, hvorav 4 hektar beplantet med Chardonnay i Côte des Blancs. Christian streber alltid etter å perfeksjonere sine viner. Bourmault er en av de få vinbøndene i Champagne som gjærer og lagrer alle sine champagner på små 225 liter eikefat, oftest uten malolaktisk gjæring. De arbeider under "Lutte raisonnée" med økologiske prinsipper og kun ved hjelp av organisk gjødsel.

Om produktet:

Kun 1898 flakser produsert totalt av denne årgangen.

Detaljert informasjon

Karakteristikk

Farge Blek gyldengul farge med delikat mousse med lyse og gule reflekser.
Duft Meget kompleks og rik nese med ristede hasselnøtter, brioche, smør med kremet krittnyanser. Etter lengre dekantering vil man få en sekundere aromaer av karri, kastanje, bete og cappucino.
Smak

Tørr, utviklet, nyansert, veldig frisk smak med innslag av gule epler, broiche, nougat, mineral og appelsin.

Analyse

Emballasje Glassflaske
Antall per kasse 12
Størrelse 750 ml
Årgang 2004
Alkohol 12,5 %
Holdbarhet Konsumklar men kan lagres i opp mot 15 år

Passer til

  • Aperitiff
  • Eksotisk mat
  • Fisk
  • Skalldyr

Vis mer informasjon

Råstoff

Druer / Råstoff 100% Chardonnay
Restsukker 3.2 g/l
Syre 6.9 g/l
Innhøsting

Druene kommer fra en egen parsell; “Le Dérrière de l’Eglise” og høstes inn for hånd.

Korktype Naturkork
Vinifikasjon / Produkjsonmetode
Prod. metode
Første gjæring skjer på eikefat av 220-225 liter med regelmessig batonnage. Vinen lagres ytterliggere på små fat i 8 måneder før annengangsgjæringen. Denne cuvéen ligger hele 10 år på bunnfall før disgorging som for øvrig ble gjort i november 2015.
Vectura nr 140922
EPD nr 4618534
Vinmonopol nr 3988901
Utvalg Bestillingsutvalg

Nyhetsbrev

Ønsker du vårt nyhetsbrev? Meld deg på her.

Norge

Sverige

Danmark

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) til å forbedre brukeropplevelsen å samle inn anonyme besøksstatistikk. Ved å bruke vår nettside, samtykker du til bruk av informasjonskapsler. Jeg aksepterer