Champagne Bourmault "Lettre a Terre" Extra Brut

Frankrike, Champagne

Årgang: NV

Klassifikasjon: AOC Champagne
Type: Champagne / Musserende Vin,
Produsent: Champagne Christian Bourmault, www.champagne-christian-bourmault.com

Om produsenten:

I Avize, "Coer de Champagne", hjertet av Champagne, ligger slottet til Bourmault omringet av mur rundt eiendommen. På innsiden dyrkes vinstokker, hvorav druer brukes til å lage Clos Bourmault Grand Cru Champagne. Vinmarken pleies kun for hånd og ved hjelp av hestredskaper. Christian Bourmault startet i 1998 og er den 5. generasjons vinmaker i familien, siden oppstarten av firmaet i 1870. Familien Bourmault eier 6 hektar land, hvorav 4 hektar beplantet med Chardonnay i Côte des Blancs. Christian streber alltid etter å perfeksjonere sine viner. Bourmault er en av de få vinbøndene i Champagne som gjærer og lagrer alle sine champagner på små 225 liter eikefat, oftest uten malolaktisk gjæring. De arbeider under "Lutte raisonnée" med økologiske prinsipper og kun ved hjelp av organisk gjødsel.

Detaljert informasjon

Karakteristikk

Farge Gulgrønn.
Duft God og rik frukt med noe sødme fra gule og modne grønne epler, brød, en del lagringspreg, jordsmonn.
Smak

Fyldig og fast med mye smak, uttalt lagringspreg, flott syre, tørr og lang ettersmak med mye jordsmonn/våt stein og utviklet karakter.

Analyse

Emballasje Glassflaske
Antall per kasse 12
Størrelse 750 ml
Årgang NV
Alkohol 12,5 %
Serveringstemperatur 6 °C
Holdbarhet Konsumklar, men kan oppbevares i 4-6 år

Vis mer informasjon

Råstoff

Druer / Råstoff 100% Chardonnay
Restsukker 4,5 g/l
Syre 7,5 g/l
Innhøsting

Druematerialet er i hovedsak fra 2011, men vin fra 2010 utgjør 30 prosent av blandingen. Begge år var problematiske i Champagne. Mens 2011 ble en av tidenes tidligste innhøstninger på grunn av en veldig varm vår med påfølgende kjølig sommer, var 2010 motsatt med kald vår og null regn i sommermånedene. Slike årganger krever spesielle tiltak og streng sortering.

Korktype Naturkork
Vinifikasjon / Produkjsonmetode
Prod. metode
Kompleksiteten i denne champagnen kommer dels fra vekststedet, det kalkholdige jordsmonnet i Avize er en perfekt match med chardonnay. Dels fra det faktum at vinen er fatmodnet i ni måneder før andregangsgjæringen i flasken. Og dels fra modningen på bunnfallet som varte i 2,5 år. Minstekravet for champagne uten årgang er 15 måneder.
Lagring Gjæret på brukte fat, fatlagret i 8 måneder før 2. gangs gjæring.
Vectura nr 138445
EPD nr 4403408
Vinmonopol nr 2255901
Utvalg Bestillingsutvalg

Nyhetsbrev

Ønsker du vårt nyhetsbrev? Meld deg på her.

Norge

Sverige

Danmark

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) til å forbedre brukeropplevelsen å samle inn anonyme besøksstatistikk. Ved å bruke vår nettside, samtykker du til bruk av informasjonskapsler. Jeg aksepterer