Gemtree Bloodstone Shiraz (ØKO) (BIO)

Australia, South Australia - McLaren Vale

Årgang: 2016

Klassifikasjon: McLaren Vale Shiraz
Type: Rødvin,
Produsent: Gemtree Wines, http://www.gemtreewines.com

Om produsenten:

Gemtree Wines er en familieeid vingård som har dedikert seg til å lage bedre vin, på en naturlig måte. Dynamiske duoen Mike Brown, Chief Winemaker, og kona Melissa Brown, biodynamisk vitikulturist, arbeider sammen for å lage de prisbelønnet Gemtree vinene. Med minimal intervensjon i vinproduksjon prosesser og en miljøbevisst praksis i vinmarkene, lager de druetypiske, biodynamisk og økologisk sertifiserte viner som uttrykker eleganse, konsentrasjon og gjenspeiler opprinnelse og regionen de stammer fra. Vingården og vinmarkene er et fristed for frosker, fugler og forskjellige dyr som trives godt i det økologiske miljøet rundt omkring. Eiendommen er beplantet med 50.000 lokale arter av trær med over 10 hektar med offentlige arealer dedikert til grillmuligheter og piknik for besøkere eller skreddersydde ECO-tours.

Om produktet:

McLaren Vale er en av Australias fremste vinregioner. Det ert middelhavsklima som gjør det ideelt for dyrking av druer. Den uberørte kystlinje er bare noen få kilometer fra Gemtree sine vingårder. Den maritime påvirkningen på klima, den kjølige kveldsbrisen og gamle kalksteinsforekomster i jordsmonnet gjør forholdene ideelle til druedyrking og fruktkvalitéen.

Detaljert informasjon

Karakteristikk

Farge Mørk blårød.
Duft Aroma med fint preg av mørke skogsbær, grønne urter og ørlite syltet frukt.
Smak

Ung, fruktig og fint konsentrert, preg av mørke bær og urter, fast ettersmak med god lengde.

Analyse

Emballasje Glassflaske
Antall per kasse 6
Størrelse 750 ml
Årgang 2016
Alkohol 14,5 %
Serveringstemperatur 18 °C
Holdbarhet Konsumklar men kan med fordel oppbevares i 8 år.

Passer til

  • Lammekjøtt
  • Oksekjøtt
  • Vilt
Passer utmerket til høstens lam og retter av vilt.

Vis mer informasjon

Råstoff

Druer / Råstoff 100% Shiraz
Restsukker 3.2 g/l
Syre 5.7 g/l
Innhøsting

Innhøsting for hånd. Druene sorteres også for hånd. For Bloodstone Shiraz 2016 ble det valgt druer som viser typeriktig druekarakter, konsentrasjon og finesse. Druene kommer fra flere parseller med forskjellige jordsmonnprofiler.

Korktype Skrukork.
Vinifikasjon / Produkjsonmetode
Prod. metode
Gjæringen er spontan med naturgjær i åpne tanker etter lang maserasjon med drueskall. Vinen er ufiltrert med minimalt tilsatt SO2.
Lagring Lagring skjer i franske pouchons (500 l) og franske barriques (225 l) i 10 måneder på bunnfall, noe som bevarer vinen på naturlig måte og resulterer i minimal tilsetting av svovel.
Vectura nr 137617
EPD nr 4239612
Vinmonopol nr 1988401
Utvalg Basisutvalg - Kategori 2

Sertifiseringer

  • Økologisk
  • Biodynamisk
ØkologiskBiodynamisk

Nyhetsbrev

Ønsker du vårt nyhetsbrev? Meld deg på her.

Norge

Sverige

Danmark

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) til å forbedre brukeropplevelsen å samle inn anonyme besøksstatistikk. Ved å bruke vår nettside, samtykker du til bruk av informasjonskapsler. Jeg aksepterer