Capezzana Monna Nera Toscana

Italia, Toscana

Årgang: 2015

Klassifikasjon: IGT Toscana
Type: Rødvin,
Produsent: Tenuta di Capezzana, www.capezzana.it

Om produsenten:

Vinkrukker og drikkekopper funnet i etruskiske graver datert ca.1000 år f.Kr viser at det ble dyrket vinranker i Carmignano før romertiden.

Et pergament fra riksarkivet i Firenze, datert år 804, dokumen- terer at det ble dyrket vinranker og oliven ved Capezzana for produksjon av vin og olivenolje så tidlig som for 1200 år siden. I tidligere renessanse bygde Monna Nera Bonaccossi det første herskapshuset sammen med 9 vingårder på Capezzana. Utallige generasjoner fulgte opp tradisjonen og driften av vingården og Capezzana blir i dag fremdeles drevet og eid av Contini Bonacossi familien.

Om produktet:

Årets utgave av Julevin. Denne vinen, med opphav i Toscana, kjennetegnes av frisk syre, fruktighet og ganske moderate garvestoffer. Den er et glimrende valg til ribbe uten for mye søtt tilbehør (f.eks. epler og svisker). Vinen er også god til kalkun, igjen uten for mye søtt på siden. Den vil også være et bra alternativ til pinnekjøtt som kun er saltet, ikke røykt. Og lager du torsken din med rødvinsaus eller kanskje stekt bacon eller spekeskinke, så vil denne passe veldig godt.

 

Detaljert informasjon

Karakteristikk

Farge Mørk kirsebær rød.
Duft Aromaer av mørke kirsebær, tobakk, mørk sjokolade, urter og hint av mineraler og julekrydder.
Smak

Elegant munnfølelse med smak av mørke bær, plommer og fat-krydder. Avrundede tanniner i harmoni med frukten.

Analyse

Emballasje Glassflaske
Antall per kasse 12
Størrelse 750 ml
Årgang 2015
Alkohol 13,0 %
Serveringstemperatur 18 °C
Holdbarhet Konsumklar, men kan oppbevares i 5 år

Passer til

  • Fisk
  • Fugl
  • Lammekjøtt
  • Svinekjøtt
  • Terrassevin

Vis mer informasjon

Råstoff

Druer / Råstoff 50% Sangiovese, 20% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Canaiolo, 10% Syrah
Restsukker 1.4 g/l
Syre 5.3 g/l
Innhøsting

Takket være en regnfull vinter som gikk over I en veldig varm vår og sommer uten å tømme alle vannreservene, og med det regnet som kom I en kort periode I juli, ble det perfekt modning før innhøstningen. Konverteringen til økologisk dyrkning og grønngjødslingen etter innhøstningen året før, beriket mikroorganismene i jordsmonnet og det å slippe kjemiske blandinger i vinmarkene, gjør at vi i all framtid setter enda mer pris på vår sjenerøse og skjøre natur. Fantastisk 2015 årgang.

Korktype Naturkork
Vinifikasjon / Produkjsonmetode
Prod. metode
Vinifikasjon i temperaturkontrollerte ståltanker. Malolaktisk fermentasjon i tanken. Ikke lagret på fat.
Vectura nr 143028
Vinmonopol nr 6840001
Utvalg Bestillingsutvalg - også på 1/4 pall

Nyhetsbrev

Ønsker du vårt nyhetsbrev? Meld deg på her.

Norge

Sverige

Danmark

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) til å forbedre brukeropplevelsen å samle inn anonyme besøksstatistikk. Ved å bruke vår nettside, samtykker du til bruk av informasjonskapsler. Jeg aksepterer