Ott Qvevre Grüner Veltliner (Naturvin)

Østerrike, Wagram

Årgang: 2013

Klassifikasjon: Wein aus Österreich
Type: Hvitvin,
Produsent: Weingut Bernhard Ott, www.ott.at

Om produsenten:

Bernhard Ott overtok vingården på 16 hektar i 1995 i en alder av 22 år. Bernhard er den fjerde generasjonen av familien Ott som driver vingården, grunnlagt i 1889. Umiddelbart etter at han overtok driften i 1995, beplantet han nesten alle vinmarker med Østerrikes nasjonale druen, Grüner Veltliner. I dag består 90% av Ott’s beplantinger av druen Grüner Veltliner og de resterende 10% er Sauvignon Blanc og Riesling. I år 2006 konverterte Bernhard over til økologisk landbruk. Siden år 2009 er de også sertifisert biodynamisk. 2008 ble Ott utnevnt som Winemaker of the Year av Falstaff.

Om produktet:

Qvevre er den reneste og mest naturlige formen av Grüner Veltliner du noensinne vil smake. Laget iht. de eldste vinifikasjonprinsippene fra Georgia. Spontangjæret på amforaer, biodynamisk dyrket, ufiltrert, uten tilsetninger av svovel eller andre stoffer -  ikke manipulert på noen måte. Denne vinen er ikke for nybegynnere - meditasjonsvin! Aperitif om årgang 2013:  92 poeng "En veldig særpreget og spennende tolkning av gruner veltliner. Tåler sikkert 8 år eller mer. Vel verd prisen."

 

Detaljert informasjon

Karakteristikk

Farge Gullgrønn.
Duft Intens duft av asparges, syltet frukt, urter og jordsmonn.
Smak

Fyldig med stor intensitet. Mye jordsmonn og veldig konsentrert og mektig med fin syre.  Godt med stoff og  veldig lang ettersmak med en del bittertoner.

Analyse

Emballasje Glassflaske
Antall per kasse 6
Størrelse 375 ml
Årgang 2013
Alkohol 13,0 %
Serveringstemperatur 12 °C
Holdbarhet Drikkeklar, men kan lagres videre inntil 10 år.

Passer til

  • Eksotisk mat
  • Fugl
  • Grønnsaker
  • Ost
  • Svinekjøtt
Rikere retter med lyst kjøtt eller grønnsaker, ost.

Vis mer informasjon

Råstoff

Druer / Råstoff 100% Grüner Veltliner
Restsukker 1.0 g/l
Syre 5.1 g/l
Korktype Skrukork
Vinifikasjon / Produkjsonmetode
Prod. metode
Georgisk ord «qvevris», som navnet til denne vinen stammer fra, betyr amforaer. Ott’s sin biodynamiske versjon, Qvevre gjæres nettopp på amforaer importert fra Giorgia. De varierer i størrelse fra 500 til 2000 liter. Kun Grüner Veltliner druer brukes med minimal intervensjon i hele prosessen. Hele druene med skall uten stilk blir fylt i Qvevris, der dem gjennomgår spontangjæring. Malolaktisk gjæring skjer på et ubestemt tidspunkt, siden hele prosessen er ikke temperaturkontrollert uten styres av været. Under den tiden, utvikles kompleksitet og individuell og særpreget smak i denne vinen som åpenbarer seg gradvis og over mange år.
Vectura nr 144402
Vinmonopol nr 7477402
Utvalg Bestillingsutvalg

Sertifiseringer

  • Økologisk
  • Naturvin
  • Biodynamisk
ØkologiskNaturvinBiodynamisk

Nyhetsbrev

Ønsker du vårt nyhetsbrev? Meld deg på her.

Norge

Sverige

Danmark

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) til å forbedre brukeropplevelsen å samle inn anonyme besøksstatistikk. Ved å bruke vår nettside, samtykker du til bruk av informasjonskapsler. Jeg aksepterer