Paul Ginglinger Riesling Grand Cru Pfersigberg (ØKO)

Frankrike, Alsace

Årgang: 2013

Klassifikasjon: AOC Alsace Grand Cru
Type: Hvitvin,
Produsent: Paul Ginglinger, www.paul-ginglinger.fr

Om produsenten:

Familiebedriften Paul Ginglinger er en klassisk Domaine i Alsace med røtter tilbake til 1610. Siden år 2000, ledes Domainet av Michel Ginglinger. Michel tilhører en godt utdannet generasjon av dyrkere og vinprodusenter, og han har ønologerfaring fra tre kontinenter. Han har fullført sin ønologi utdanning i Reims i hjertet av Champagne. Produsenten har 12ha beplantet med vinmarker, hvorav 1ha er beplantet med Pinot Noir, 11ha med 30% Pinot Blanc / Auxerrois, 23% Gewurztraminer, 20% Riesling, 19% Pinot Gris, 5% Muscat og Sylvaner 3%. Vinrankene har en gjennomsnittsalder på forbløffende 40 år. I tillegg produserer han en ekte Crémant Blanc de Blanc, laget kun på Chardonnay. Hos Ginglinger får man den sjeldne muligheten til å prøve både Riesling og Gewurztraminer fra Grands Cru Eichberg og Pfersigberg, og en Pinot Gris fra Grand Cru Eichberg.

Om produktet:

Laget av økologiske druer fra vinstokker med alder på 30-35 år.

Detaljert informasjon

Karakteristikk

Farge Strågul med grønnskjer.
Duft Ren, fokusert duft av gule epler, blomster og mineraler.
Smak

Tørr, middelsfyldig med fantastisk syre og lang ettersmak.

Analyse

Emballasje Glassflaske
Antall per kasse 12
Størrelse 750 ml
Årgang 2013
Alkohol 13 %
Serveringstemperatur 10 °C
Holdbarhet Konsumklar men kan oppbevares i 7 år.

Passer til

  • Fisk
  • Fugl
  • Skalldyr

Vis mer informasjon

Råstoff

Druer / Råstoff 100% Riesling
Restsukker 4.9 g/l
Syre 8.9 g/l
Innhøsting

Innhøsting for hånd.

Korktype Naturkork
Vinifikasjon / Produkjsonmetode
Prod. metode
Tardisjonell vinifikasjon med spontangjær i temperaturkontrollerte ståltanker.
Lagring Ikke fallagret
Vectura nr 138462
EPD nr 4403523
Vinmonopol nr 2255701
Utvalg Bestillingsutvalg

Nyhetsbrev

Ønsker du vårt nyhetsbrev? Meld deg på her.

Norge

Sverige

Danmark

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) til å forbedre brukeropplevelsen å samle inn anonyme besøksstatistikk. Ved å bruke vår nettside, samtykker du til bruk av informasjonskapsler. Jeg aksepterer