Schwarztrauber Riesling Trocken Mussbacher Eselshaut

Tyskland, Pfalz

Årgang: 2016

Klassifikasjon: Qualitätswein
Type: Hvitvin,
Produsent: Weingut Schwarztrauber, www.schwarztrauber.com

Om produsenten:

Allerede i 1959, har Wealter og Gerlinde, foreldrene til Gerhard Scwarztrauber lagt om dyrking av druer på sin eiendom til 100% økologisk, noe som gjør dem virkelig til pionerer på det feltet. Schwarztrauber feirer 30 år som medlem av den tyske økologiske mat og drikke gruppering; Bioland. Vingården på 18 ha ligger i Pfalz, et av Tysklands mest dynamiske og spennende vin-regioner.

Vinmarkene ligger I byen Mußbach nær„Neustadt an der Weinstraße“ i den beryktede Riesling regionen Mittelhaardt. Deres mål er å produsere viner som garanterer høyest kvalitet i samsvar med naturen. De oppnår dette gjennom å bevist avstå fra høye drueavkastninger (mindre enn 4 ton per hektar) til favør av den fantastiske kvalitet som de leverer. Det brukes ikke noe syntetisk gjødsel eller kjemikalier på vingårdene. Jakten på høy kvalitet forbundet med tradisjonell stil har ført denne produsenten til den ledende av tysk økologisk vin. Vi tror du vil smake det!

Om produktet:

Den største og mest berømte vinmarken Mußbach, 293 hektar stor og oppkalt etter engen der esler i landsbyen ble samlet i den forrige århundre. Jordsmonnet i dette området er hovedsakelig tung med en høy andel av leire, noe som gir fruktige viner med middelshøy til høy syre.

Detaljert informasjon

Karakteristikk

Farge Middelsdyp, strågul.
Duft Aroma av epler, fersken og mirabelleplommer med hint av mineraler.
Smak

Middels fyldig, fruktig og elegant, med god syre og lengde.

Analyse

Emballasje Glassflaske
Antall per kasse 6
Størrelse 750 ml
Årgang 2016
Alkohol 13 %
Serveringstemperatur 12 °C
Holdbarhet Konsumklar, men kan oppbevares i 3-5 år

Passer til

  • Aperitiff
  • Fisk
  • Skalldyr
  • Sterke krydder
  • Terrassevin

Vis mer informasjon

Råstoff

Druer / Råstoff 100% Riesling
Restsukker 7.6 g/l
Syre 7.8 g/l
Innhøsting

Innhøstingen skjer for hånd.

Korktype Naturkork
Vinifikasjon / Produkjsonmetode
Prod. metode
Druene blir presset umiddelbart etter at de har blitt plukket. Druejuicen går direkte i temperaturkontrollerte ståltanker hvor den spontane alkoholgjæringen finner sted. Ikke fatlagret.
Vectura nr 140879
EPD nr 4618518
Vinmonopol nr 5349401
Utvalg Bestillingsutvalg

Sertifiseringer

  • Økologisk
  • Vegan
ØkologiskVegan

Medieomtale

SMAK.NO (DN) - Mye vin for pengene. 85 poeng

Aperitif.no - En veldig kul riesling som tåler 4-5 år. Meget godt kjøp.88 poeng

 

Nyhetsbrev

Ønsker du vårt nyhetsbrev? Meld deg på her.

Norge

Sverige

Danmark

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) til å forbedre brukeropplevelsen å samle inn anonyme besøksstatistikk. Ved å bruke vår nettside, samtykker du til bruk av informasjonskapsler. Jeg aksepterer