Sierra Cantabria Rioja Reserva Unica

Spania, Rioja Calificada

Årgang: 2010

Klassifikasjon: DOCa Rioja Reserva
Type: Rødvin,
Produsent: Bodegas Sierra Cantabria, www.sierracantabria.com

Om produsenten:

Familien Eguren har viet hele sine liv til vin siden 1870, en periode som omfatter fem generasjoner.

Vinhuset Sierra Cantabria ble grunnlagt i 1957 av Guillermo Eguren. Sierra Cantabria ligger i hjertet av San Vicente de la Sonsierra, en by med lange tradisjoner innen vinproduksjon. Byen har en unik beliggenhet mellom elven Ebro (350 moh.) og fjellkjeden Sierra de Cantabria (1200 moh.), som skaper et spesiel mikroklima med Middelhavs og kontinentale egenskaper – milde vintre og somre store forskjeller mellom dag og natt temperatur. Dette fenomenet øker nivået av polyfe- noler i druene som fremmer den beste kvaliteten i vinene.

Om produktet:

Druene kommer fra vinmarker i San Vicente de la Sonsierra og Labastida med lav avkasting på 29 hl/ha

Detaljert informasjon

Karakteristikk

Farge Rubinrød med opak kjerne.
Duft Ekspressive aromaer av rips, kirsebær, lakris og fat.
Smak

Tørr, og saftig i munnen, med hint av røde frukter, vanilje med underliggende mineraler. Fin friskhet og velintegrerte tanniner med krydret og floral finish.

Analyse

Emballasje Glassflaske
Antall per kasse 6
Størrelse 750 ml
Årgang 2010
Alkohol 14,5 %
Serveringstemperatur 18 °C
Holdbarhet Konsumklar, men kan lagres i 15 år

Passer til

  • Vilt
  • Lammekjøtt
  • Ost
  • Oksekjøtt

Vis mer informasjon

Råstoff

Druer / Råstoff 97% Tempranillo, 3% Graciano (min. 40 års gamle vinstokker)
Restsukker 1,9 g/l
Syre 5,8 g/l
Innhøsting

Innhøstingen skjer for hånd og manuell sortering av druer. Kun frukt med optimal helse og modenhet blir valgt ut.

Korktype Naturkork
Vinifikasjon / Produkjsonmetode
Prod. metode
Tradisjonell vinifikasjon 100% avstammet druer. Temperaturkontrollert gjæring mellom 25 og 28 º C med utvalgte naturgjær fra våre egne vinmarker. Utvidet maserasjon på drueskinn i 18 dager, med to daglige remontage og deretter en lett remontage daglig i løpet av de ti siste dagene. Malolaktisk fermentasjon på eikefat.
Lagring 24 måneder på 60 % franske og 40 % amerikanske barrique (25 % ny eik, 75% 2. og 3. års, brukte fat).
Vectura nr 137121
EPD nr 4239570
Vinmonopol nr 1848901
Utvalg Bestillingsutvalg

Nyhetsbrev

Ønsker du vårt nyhetsbrev? Meld deg på her.

Norge

Sverige

Danmark

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) til å forbedre brukeropplevelsen å samle inn anonyme besøksstatistikk. Ved å bruke vår nettside, samtykker du til bruk av informasjonskapsler. Jeg aksepterer