Alain Voge Cornas "Les Chailles"

Frankrike, Nord-Rhône - Cornas

Klassifikasjon: AOC Cornas
Type: Rødvin,
Produsent: Domaine Alain Voge, www.alain-voge.com

Om produsenten:

I 1905 krysset Alains oldefar, Henri Voge, Rhône-elven for å bosette seg på den høyre bredden i Cornas. Siden har domenet til familien Voge vært dypt forankret i historien til Cornas og Saint-Péray.

Etter å ha perfeksjonert seg på vekstmetodene for å oppnå økologisk sertifisering for alle vinmarkene på eiendommen og finpusset teknikkene i vinkjelleren, for å lage autentiske og elegante viner, som gjenspeiler jordsmonnet og Alain Voge sin visuelle identitet.

Alain Voge ønsker å formidle tradisjon og innovasjon, som alltid har vært kjernen og familiens kjennemerke. Hvert element har blitt fullstendig omarbeidet for å vise eiendommen og gi klarhet og synlighet til logoen. For betegnelsen på etikettene valgte de en oppdatert stil av gotiske bokstaver, som gjengir domenets tradisjonelle typografi.

Denne rene visuelle identiteten symboliserer vinenes delikate stil og eiendommens diskresjon. Alle fargene har også blitt gjenoppdaget med samme stilrene tankemåte og ønske om å gå tilbake til det grunnleggende: styrken av jordsmonnet og sensualiteten til vinene.

Detaljert informasjon

Karakteristikk

Farge Mørk lilarød.
Duft Veldig aromatisk, overdådig neste med toner av lær, lakris og bjørnebær. Veldig floral, mer merkbar enn frukten og meget uttryksfull for å være Cornas.
Smak

Velstrukturert og meget kompleks med nydelig balase og lengde.

Analyse

Emballasje Glassflaske
Antall per kasse 6
Størrelse 750 ml
Alkohol 13,5 %
Serveringstemperatur 18 °C
Holdbarhet Denne fantastiske årgangen kan nytes i neste 10 - 15 år

Passer til

  • Lammekjøtt
  • Oksekjøtt
  • Vilt
Passer utmerket til vilt, okse med kraftige tilbehør.

Vis mer informasjon

Råstoff

Druer / Råstoff 100% Syrah
Restsukker 0.8 g/l
Syre 5.61 g/l
Innhøsting

Voge har 6,5 ha Syrah beplantet på svært nedbrytte granittskråninger, lokat kalt for «gore». Jordsmonnet er blant de beste i Cornas appellasjonen. Innhøsting skjer for hånd fra midten av september. Det tar sirka 2 uker for å høste inn hver parsell av druer med optimal modenhet. Alder på vinstokker i denne vinen er 30 år.

Korktype Naturkork
Vinifikasjon / Produkjsonmetode
Prod. metode
20% av druene beholder stilken. Maserasjon er lang, sirka 5 uker og gjæringen utføres i rustfrie, temperaturkontrollerte ståltanker (30 – 50 HL).
Lagring Modningen skjer på fat både nye (20%) og brukte fat i 18 måneder.
Vectura nr 145846
EPD nr 4911301

Sertifiseringer

  • Økologisk
Økologisk

Nyhetsbrev

Ønsker du vårt nyhetsbrev? Meld deg på her.

    Norge

    Sverige

    Danmark