Type: Brennevin, Akevitt (Snaps)
Om produktet:
Brennivín eller sortedød som den også kalles for, destilleres hos Ölgerðin Egill Skallagrímsson, er en islandsk snaps (akevitt) og sies å være den nasjonale alkoholdrikken. Den fremstilles av potet og er smaksett av spisskummen, karve og kvann. Den blir brukt til þorramatur som betyrTorremat (islandsk: Þorramatur, færøysk: thorramatur) er mat knyttet til feiringen av Torreblot. Maten består av en tradisjonell buffet fra det islandske kjøkken som serveres under feiringen torreblot på midtvinteren. Måltidet inneholder et utvalg kjøtt- og fiskeprodukter lagret på tradisjonelt vis, servert med rúgbrauð (mørkt rugbrød), spesielt sammen til hai og selvføleglig sammen Brennivín .
Om produktet: Brennivín eller sortedød som den også kalles for, destilleres hos Ölgerðin Egill Skallagrímsson, er en islandsk snaps (akevitt) og sies å være den nasjonale alkoholdrikken. Den fremstilles av potet og er smaksett av spisskummen, karve og kvann. Den blir brukt til þorramatur som betyrTorremat (islandsk: Þorramatur, færøysk: thorramatur) er mat knyttet til feiringen av Torreblot. Maten består av en tradisjonell buffet fra det islandske kjøkken som serveres under feiringen torreblot på midtvinteren. Måltidet inneholder et utvalg kjøtt- og fiskeprodukter lagret på tradisjonelt vis, servert med rúgbrauð (mørkt rugbrød), spesielt sammen til hai og selvføleglig sammen Brennivín .
Farge: Vannklar.
Duft: Frisk duft med hint av dill, fennikelfrø, furu og sitrusskall.
Smak: Mild, nyansert. Frisk avslutning med tydelig preg av karve og rugbrød.
Druer / Råstoff: Spiritus forte, karve olja, iselndsk kildevann, sukker og salt.
Restsukker: 3.42 g/l
Alkohol: 40,0 %