Fernet Vincenzi
Italia, Torino
Om produsenten:
Siden 1930 har det familieeide destilleriet Nuove Distillerie Vincenzi, med base i Torino, laget Italias beste brennevinprodukter.
Om produktet:
Fernet ble mest sannsynlig skapt for å motvirke effekten av kolera og malaria i midten av 1800-tallet. I dag, som tidligere, er det mange Fernet-produsenter, men det meste er laget i små mengder kun for lokalt forbruk i Italia. De beste variantene av Fernet har ingen sukker i dem, slik som vår Fernet Vincenzi. Fernet Vicenzi (Amaro - italiensk aromatisk, bitter brennevin) er laget av en rekke urter og krydder: myrra, zadoaria rot, galanga, colombo, mynteblader, rabarber, imperious, gentian, quill, cinchona bark, kanel, anethol og med en base på druedestillat.
Her finner du to oppskrifter på veldig gode Fernet-Vincenzi cocktails:"The Hanky Panky" * Ingredienser: 2 cl Old English Gin, 2 cl Søt Vermouth, 2 dash med Fernet-Vincenzi * Metode: Tilsett alle ingrediensene i en shaker fylt med isbiter. Rør med skje og deretter sil inn i et avkjølt cocktailglass. Garnér med en appelsintwist.
"Toronto" * Ingriedienser: 3,5 cl Rye Whisky, 0,5 cl Fernet-Vincenzi, 0,5 cl sirup, 2 dash med Angostura bitter * Metode: Kombiner alle ingrediensene i en shaker fylt med isbiter. Rør i sirka 20 sekunder og sil i et avkjølt cocktailglass. Garner med appelsintwist.