Fernet Vincenzi

Italia, Torino

Type: Brennevin, Bitter
Produsent: Nuove Distillerie Vincenzi, www.distillerievincenzi.com

Om produsenten:

Siden 1930 har det familieeide destilleriet Nuove Distillerie Vincenzi, med base i Torino, laget Italias beste brennevinprodukter.

Om produktet:

Fernet ble mest sannsynlig skapt for å motvirke effekten av kolera og malaria i midten av 1800-tallet. I dag, som tidligere, er det mange Fernet-produsenter, men det meste er laget i små mengder kun for lokalt forbruk i Italia. De beste variantene av Fernet har ingen sukker i dem, slik som vår Fernet Vincenzi. Fernet Vicenzi (Amaro - italiensk aromatisk, bitter brennevin) er laget av en rekke urter og krydder: myrra, zadoaria rot, galanga, colombo, mynteblader, rabarber, imperious, gentian, quill, cinchona bark, kanel, anethol og med en base på druedestillat.

Her finner du to oppskrifter på veldig gode Fernet-Vincenzi cocktails:"The Hanky Panky" * Ingredienser: 2 cl Old English Gin, 2 cl Søt Vermouth, 2 dash med Fernet-Vincenzi * Metode: Tilsett alle ingrediensene i en shaker fylt med isbiter. Rør med skje og deretter sil inn i et avkjølt cocktailglass. Garnér med en appelsintwist.

"Toronto" * Ingriedienser: 3,5 cl Rye Whisky, 0,5 cl Fernet-Vincenzi, 0,5 cl sirup, 2 dash med Angostura bitter *  Metode: Kombiner alle ingrediensene i en shaker fylt med isbiter. Rør i sirka 20 sekunder og sil i et avkjølt cocktailglass. Garner med appelsintwist.

Detaljert informasjon

Karakteristikk

Farge Mørk gulbrun.
Duft Sval og sammensatt aroma preget av mynte, urter og litt lakris, hint av vanilje.
Smak

Fokusert og ørlite saltaktig bitter med preg av lakris, mynte og svale urter. God fylde, tørr.

Analyse

Emballasje Glassflaske
Antall per kasse 6
Størrelse 700 ml
Alkohol 40 %
Serveringstemperatur 19 °C

Passer til

  • Aperitiff
  • Digestiff
  • Cocktail
Fernet serveres vanligvis romtemperert eller på is, som en digestiff etter et måltid, men kan også serveres med kaffe og espresso eller blandes til en rekke cocktails.    

Vis mer informasjon

Råstoff

Druer / Råstoff Spiritus forte, myrra, zadoaria rot, galanga, colombo, mynteblader, rabarber, imperious, gentian, quill, cinchona bark, kanel, anethol.
Restsukker 0.0 g/l
Korktype Skrukapsel
Vinifikasjon / Produkjsonmetode
Prod. metode
Urtene trekkes i alkoholen i 2 måneder før den filtreres. Kun bruk av naturlige ingredienser. Ikke tilsatt sukker.
Vectura nr 145057
EPD nr 4861530
Utvalg Bestillingsutvalget

Nyhetsbrev

Ønsker du vårt nyhetsbrev? Meld deg på her.

    Norge

    Sverige

    Danmark