P. Ginglinger Cremant d'Alsace Chadonnay Brut Nature (ØKO)

Frankrike, Alsace

Årgang: 2011

Klassifikasjon: AOC Cremant d'Alsace
Type: Musserende Vin, Cremant d'Alsace
Produsent: Paul Ginglinger, www.paul-ginglinger.fr

Om produsenten:

Familiebedriften Paul Ginglinger er en klassisk Domaine i Alsace med røtter tilbake til 1610. Siden år 2000, ledes Domainet av Michel Ginglinger. Michel tilhører en godt utdannet generasjon av dyrkere og vinprodusenter, og han har ønologerfaring fra tre kontinenter. Han har fullført sin ønologi utdanning i Reims i hjertet av Champagne. Produsenten har 12ha beplantet med vinmarker, hvorav 1ha er beplantet med Pinot Noir, 11ha med 30% Pinot Blanc / Auxerrois, 23% Gewurztraminer, 20% Riesling, 19% Pinot Gris, 5% Muscat og Sylvaner 3%. Vinrankene har en gjennomsnittsalder på forbløffende 40 år. I tillegg produserer han en ekte Crémant Blanc de Blanc, laget kun på Chardonnay. Hos Ginglinger får man den sjeldne muligheten til å prøve både Riesling og Gewurztraminer fra Grands Cru Eichberg og Pfersigberg, og en Pinot Gris fra Grand Cru Eichberg.

Om produktet:

Druene kommer fra en bestemt parsell i nærheten av Grand Cru Eichberg i Eguisheim. Det er ingen dosage i denne Brut Nature og vinens elegans og finesse kommer kun fra de veldig gamle vinstokkene (85 år gamle) og det kalkholdige leire preget terrior den stammer fra.

Detaljert informasjon

Karakteristikk

Farge Lys gul med grønnskjær og med fine små bobler.
Duft Intens aroma av lime, kalkmineraler, hasselnøtt, autolyse, røyk og salt.
Smak

Tørr, konsentrert og elegant smak preget av grønne limefrukter. Frisk syre og veldig fin mousse. Kompleks med lang og balansert finish.

Analyse

Emballasje Glassflaske
Antall per kasse 12
Størrelse 750 ml
Årgang 2011
Serveringstemperatur 8 °C
Holdbarhet Konsumklar men kan lagres i opptil 7 år.

Passer til

  • Aperitiff
  • Fisk
  • Skalldyr

Vis mer informasjon

Råstoff

Druer / Råstoff 100% Chardonnay
Restsukker 0.0 g/l
Syre 6.8 g/l
Innhøsting

Druene er håndplukket og sortert for hånd.

Korktype Naturkork
Vinifikasjon / Produkjsonmetode
Prod. metode
Vinen gjennomgår en kaldfermentasjon med 100% malolaktisk fermentasjon dels på ståltanker og dels på barrique. Annengangsgjøring skjer på et kjølig rom med remuage under 60 måneder. Denne årgangscremant er laget 100% på chardonnay fra 2011. En uvanlig druesort i Alsace å finne.
Lagring Lagret på bunnfall i hele 5 år.
Vectura nr 140939
EPD nr 4618559
Vinmonopol nr 5349601
Utvalg Bestillingsutvalg

Nyhetsbrev

Ønsker du vårt nyhetsbrev? Meld deg på her.

  • BMP Group

Norge

  • Brewery International AS
  • Mission Wine & Spirit AS

Sverige

  • Brewery International Sweden AB
  • Mission Wine & Spirit AB
  • Ghost Brewery

Danmark

  • Premium Beer Import ApS

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) til å forbedre brukeropplevelsen å samle inn anonyme besøksstatistikk. Ved å bruke vår nettside, samtykker du til bruk av informasjonskapsler. Jeg aksepterer