Cava Pere Ventura Tresor Rosé

Spania

Type: Musserende Vin, Cava
Produsent: Pere Ventura i Familia

Om produsenten:

I 1992 begynte Pere Ventura Vendrell sin drøm om å produsere viner akkurat slik hans familie hadde gjort siden 1898. Vingården ligger i Cavas hovedstad Sant Sadurní d’Anoia, Penedès, 35 km sør for Barcelona. Druene kommer fra vinmarkene i Nedre Penedès og Sentral Penedès, administrert av Pere Ventura viticultural team. Vinrankene dyrkes på en bærekraftig og miljøvennlig måte. Jordsmonn er fattig på næringstoffer, godt drenert jord, og ligger på høyde rundt 250 meter over havet. Maksimal avkastning av 12.000 kg / hektar.

 

Om produktet:

Tresor Rosé is the finest expression of the Trepat grape variety. Fresh and fruity, yet complex, evocative and generous. An original, distinctive and distinguished cava. You will be captivated by its unique character and endless red fruit aromas, coupled with a perfect balance of freshness and acidity.

Detaljert informasjon

Karakteristikk

Farge Lovely bright pink tone with orange highlights. Its lively, continuous stream of beads rises like a rosary to create a perfect crown.
Duft Clear cut and fragrant, an explosion of red fruit, wild strawberries, cherries and raspberries with some light notes from ageing.
Smak

It's freshness gives way to the soft taste of red fruit. Tresor Rosé is elegant, lively, long on the palate.

Analyse

Emballasje Glassflaske
Antall per kasse 6
Størrelse 750 ml
Alkohol 11,5 %
Serveringstemperatur 6 °C

Passer til

  • Aperitiff
  • Dessert
It is the perfect match with chocolate, wild berries, cherries or creamy desserts.

Vis mer informasjon

Vinifikasjon / Produkjsonmetode
Prod. metode
Pre-fermentation maceration using the bleeding method, in which the free run juice and the skins macerate for 12 to 18 hours at a temperature of 12 – 14 °C, in order to extract color and bring out the grape’s potential aromas. Static settling and fermentation in stainless steel vats at 15 - 17°C. Second fermentation in bottle respecting the traditional method.
Lagring 15 months on average in underground cellars.
Vectura nr 155077
EPD nr 5536016

Nyhetsbrev

Ønsker du vårt nyhetsbrev? Meld deg på her.

    Norge

    Sverige

    Danmark