Klassifikasjon: DOC Sicilia
Type: Rødvin,
Produsent: Tenute Orestiadi
Om produsenten:
This is the beginning of the story of Tenute Orestiadi, born in 2008 in the heart of the Belice Valley, in Gibellina, Sicily, where perfumes and Mediterranean colors intertwine with myth and art. After the 1968 Belice earthquake, the entire valley became the center of cultural exchange and dialogue for the Mediterranean area, transforming the arduous times into energy after a historically and economically complex moment.
Om produsenten:
This is the beginning of the story of Tenute Orestiadi, born in 2008 in the heart of the Belice Valley, in Gibellina, Sicily, where perfumes and Mediterranean colors intertwine with myth and art. After the 1968 Belice earthquake, the entire valley became the center of cultural exchange and dialogue for the Mediterranean area, transforming the arduous times into energy after a historically and economically complex moment.
Innhøsting: Druene blir innhøstet for hånd. Gjæringen finner sted i temperaturkontrollerte tanker med daglig pumping i 12-15 dager. Vinen modnes i rustfrie ståltanker og lagres på brukte franske eikefat 2-4 måneder.
Vinifikasjon / Produkjsonmetode: The wine aging in stainless steel tanks and French oak barriques for 2-4 months
Om produktet:
Vindmøllenene i vinmarkene gir navnet «Molino A Vento» til denne vinen og gir også en perfekt avkjøling til druene, som til tider må håndtere de varme sommertemperaturene som er på Sicilia.
Om produktet: Vindmøllenene i vinmarkene gir navnet «Molino A Vento» til denne vinen og gir også en perfekt avkjøling til druene, som til tider må håndtere de varme sommertemperaturene som er på Sicilia.
Farge: Deep red with purple tones
Duft: Provides a mix of red cherry and raspberry
Smak:
The palate is true to the nose with primary red berry and a mineral like acidity
Druer / Råstoff: 100% Nero D`Avola
Passer til:


Sicilian anelletti baked, pork sausage to the sauce, fresh pasta filata cheese