I 1992 begynte Pere Ventura Vendrell sin drøm om å produsere viner akkurat slik hans familie hadde gjort siden 1898. Vingården ligger i Cavas hovedstad Sant Sadurní d’Anoia, Penedès, 35 km sør for Barcelona. Druene kommer fra vinmarkene i Nedre Penedès og Sentral Penedès, administrert av Pere Ventura viticultural team. Vinrankene dyrkes på en bærekraftig og miljøvennlig måte. Jordsmonn er fattig på næringstoffer, godt drenert jord, og ligger på høyde rundt 250 meter over havet. Maksimal avkastning av 12.000 kg / hektar.
Om produsenten: I 1992 begynte Pere Ventura Vendrell sin drøm om å produsere viner akkurat slik hans familie hadde gjort siden 1898. Vingården ligger i Cavas hovedstad Sant Sadurní d’Anoia, Penedès, 35 km sør for Barcelona. Druene kommer fra vinmarkene i Nedre Penedès og Sentral Penedès, administrert av Pere Ventura viticultural team. Vinrankene dyrkes på en bærekraftig og miljøvennlig måte. Jordsmonn er fattig på næringstoffer, godt drenert jord, og ligger på høyde rundt 250 meter over havet. Maksimal avkastning av 12.000 kg / hektar.
Innhøsting: Druene høstes inn hver for seg og sorteres for hånd.
Vinifikasjon / Produkjsonmetode: Druene presses forsiktig og gjæres separat med villgjær i temperaturkontrollerte ståltanker. Spontangjæringen gir et mye mer spennende spekter på aromaprofilen.Deretter blandes basevinen, stabiliseres og filtreres lett før den gjennomgår annengangs gjæring iht. den tradisjonelle metoden på flasken.
Lagring: Lagret på bunfall fra 16 - 20 måneder
Om produktet:
De tre druene brukt til å lage Chic Barcelona Brut kommer fra forskjellige deler av Penedés regionen i Spania. Forskjellene i terroir i ulike deler av Penedés er store og er den bidragende faktor til kompleksiteten i denne vinen. Low Penedés: kalkstein, leire og sand. Central Penedés: kalkstein og fertil leire. High Penedés: Kalkholdig, porøs jordsmonn. Hos Pere Ventura dyrker man druene økologisk, selv om produsenten ikke er formelt sertifisert. Kun druer fra minimum 45 år gamle vinstokker brukes og avkastingen per hektar er kun på 8000 kg per hektar. Middelhavsklima med milde vintre og varme somre og nærheten til havet bidrar til de optimale dyrking forutsetninger for vindruer i denne regionen.
Om produktet: De tre druene brukt til å lage Chic Barcelona Brut kommer fra forskjellige deler av Penedés regionen i Spania. Forskjellene i terroir i ulike deler av Penedés er store og er den bidragende faktor til kompleksiteten i denne vinen. Low Penedés: kalkstein, leire og sand. Central Penedés: kalkstein og fertil leire. High Penedés: Kalkholdig, porøs jordsmonn. Hos Pere Ventura dyrker man druene økologisk, selv om produsenten ikke er formelt sertifisert. Kun druer fra minimum 45 år gamle vinstokker brukes og avkastingen per hektar er kun på 8000 kg per hektar. Middelhavsklima med milde vintre og varme somre og nærheten til havet bidrar til de optimale dyrking forutsetninger for vindruer i denne regionen.
Farge: Gulgrønn med refleksjoner og små, elegante bobler.
Duft: Aromatisk og kompleks med florale toner, lime, grønne epler og fint lagringspreg.
Smak: Elegant og fyldig med distinkt preg av hvite frukter. Bra lengde og forfriskende syre.
Holdbarhet: Konsumklar, men kan oppbevares i opptil 6 år
Gulgrønn med refleksjoner og små, elegante bobler.
Duft
Aromatisk og kompleks med florale toner, lime, grønne epler og fint lagringspreg.
Smak
Elegant og fyldig med distinkt preg av hvite frukter. Bra lengde og forfriskende syre.
Analyse
Emballasje
Glassflaske
Antall per kasse
6
Størrelse
750 ml
Alkohol
11,5 %
Serveringstemperatur
8 °C
Holdbarhet
Konsumklar, men kan oppbevares i opptil 6 år
Passer til
Aperitiff
Eksotisk mat
Fisk
Skalldyr
Svinekjøtt
Vis mer informasjon
Råstoff
Druer / Råstoff
Macabeo 35 %, Xarel lo35 %, Peralada 30%
Restsukker
16 g/l
Syre
5.7 g/l
Innhøsting
Druene høstes inn hver for seg og sorteres for hånd.
Korktype
Naturkork
Vinifikasjon / Produkjsonmetode
Prod. metode
Druene presses forsiktig og gjæres separat med villgjær i temperaturkontrollerte ståltanker. Spontangjæringen gir et mye mer spennende spekter på aromaprofilen.Deretter blandes basevinen, stabiliseres og filtreres lett før den gjennomgår annengangs gjæring iht. den tradisjonelle metoden på flasken.
We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of the cookies.
Cookies are a file that is sent from our server and stored in your browser. We use cookies to improve the user experience and to collect anonymous visitor statistics. You can control the use of cookies via settings in your browser, but keep in mind that some services may not work as expected if you block or delete cookies.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.