Clarendelle Amberwine by Haut-Brion

Frankrike, Bordeaux

Årgang: 2015

Klassifikasjon: AOC Montbazillac
Type: Hvitvin, Dessertvin
Produsent: Clarence Dillon Wines, www.domaineclarencedillon.com

Om produsenten:

Dette var begynnelsen på hans familie lange engasjement og dedikasjon til dette berømte slottet, samt viner fra Bordeaux. I 1983 kjøpte familien også naboeiendommen, Chateau La Mission Haut-Brion. I 2005, 70 år etter at Clarence Dillon satte sine ben i Bordeaux, overtok hans oldebarn, Prins Robert av Luxemburg, og startet et nytt kapittel i familien Dillons historie ved å etablere Clarence Dillon Wines og produsere og selge vinen” Clarendelle”.

Om produktet:

Chateau Haut-Brion har vært den store inspirasjonen bak Clarendelle-vinene. Det er nøyaktig samme vinmaker som står bak Clarendelle-vinene, som lager Chateau Haut-Brion og La Mission Haut-Brion sine berømte og prestisjetunge viner. Ideen er å tilby viner som drikker godt nå, men som likevel kan lagres i flere år til. Her får man flotte, klassiske bordeauxviner til meget overkommelige priser.

Detaljert informasjon

Karakteristikk

Farge Klar gul farge.
Duft Moden frukt som fersken, aprikos, sitrus, ananas, samt appelsinblomst.
Smak

Delikat og balansert fruktsødme med fin syrefriskhet i avslutningen.

Analyse

Emballasje Glassflaske
Antall per kasse 6
Størrelse 500 ml
Årgang 2015
Alkohol 13,0 %
Serveringstemperatur 12 °C
Holdbarhet Konsumklar, men kan lagres i 5-10 år

Passer til

  • Dessert
  • Ost
  • Sterke krydder

Vis mer informasjon

Råstoff

Druer / Råstoff 80% Semillon, 20% Muscadelle
Restsukker 118 g/l
Syre 6.2 g/l
Innhøsting

Innhøsting for hånd.

Korktype Naturkork
Vinifikasjon / Produkjsonmetode
Prod. metode
Den subtile karakteren til Clarendelle Amberwine oppnås ved en kombinasjon av druer som er sent innhøstet samt druer med edel råte. Druene blir forsiktig presset og bare den første juice brukes. Gjæringen skjer veldig langsomt ved kontrollert temperatur og stoppes når den ønskede balansen av sukker og alkohol er nådd.
Lagring Lagring på fat i 12 måneder før tapping på flaske og videre lagring i 36 måneder før salg
Vectura nr 140694
EPD nr 4552170
Vinmonopol nr 5397902
Utvalg Bestillingsutvalg

Nyhetsbrev

Ønsker du vårt nyhetsbrev? Meld deg på her.

Norge

Sverige

Danmark