Klassifikasjon: DOC
Type: Rødvin,
Produsent: Podere Ruggeri Corsini
Om produsenten:
Podere Ruggeri Corsini ble grunnlagt i 1995 av ekteparet Loredana Addari og Nicola Argamante, takket være deres lidenskap for landsbygda og kjærlighet til vin. De er begge utdannet innenfor landbruk ved universitetet i Torino og har spesialisert seg innenfor vitikultur og ønologi.
Eiendommen som ligger i den lille byen Monforte D’Alba, er på ca. 10 hektar med en total produksjon på 65 000 - 75 000 flasker.
Om produsenten:
Podere Ruggeri Corsini ble grunnlagt i 1995 av ekteparet Loredana Addari og Nicola Argamante, takket være deres lidenskap for landsbygda og kjærlighet til vin. De er begge utdannet innenfor landbruk ved universitetet i Torino og har spesialisert seg innenfor vitikultur og ønologi.
Eiendommen som ligger i den lille byen Monforte D’Alba, er på ca. 10 hektar med en total produksjon på 65 000 - 75 000 flasker.
Vinifikasjon / Produkjsonmetode: 18 months in large Slavonian oak barrels and Barriques
Om produktet:
En enestående Barbera, som lages i gode årganger. Basisen er 4,4 hektar med vinranker plantet i 1947 og 1959, vinen lagres i gamle fat av eik i ulike størrelser. Dette er en av de vinene Nicola og Loredana er mest stolte av, og de tapper den også på store flasker. Ordet Armujan er dialekt for aprikostrær; Disse gamle åssidene var en gang i tiden plantet med frukttrær.
Om produktet: En enestående Barbera, som lages i gode årganger. Basisen er 4,4 hektar med vinranker plantet i 1947 og 1959, vinen lagres i gamle fat av eik i ulike størrelser. Dette er en av de vinene Nicola og Loredana er mest stolte av, og de tapper den også på store flasker. Ordet Armujan er dialekt for aprikostrær; Disse gamle åssidene var en gang i tiden plantet med frukttrær.
Farge: Mørk rød mot fiolett
Duft: Moreller, kirsebær og plommer
Smak: Mørke bær, Fyldig og lang avslutning
Druer / Råstoff: 100 % Barbera
Syre: 6.7 g/l
Alkohol: 15 %